Bc. Marcela SOBKOVÁ
Diplomová práce
Chemické složení vyšších hub
Chemical compounds of Basidiomycetes
Anotace:
Cílem práce bylo popsat taxonomii, fyziologii a chemické složení hub - zvláště se zaměřením na oddělení Basidiomycetes. Práce se také zabývá současnými poznatky o výskytu biologicky aktivních látek v houbách - zejména beta-glukanů. V experimentální části byly u plodnic různých druhů Basidiomycet stanoveny vybrané chemické vlastnosti, a to obsahy sušiny, popelovin, fosforu a rtuti. Část vzorků byla …víceAbstract:
This master thesis is focused on taxonomy, physiology and chemical structure of mushroom - especially aim to division of Basidiomycetes. Attention was payed to present information about occurrence of biological active substances contained in mushrooms - especially beta-glucans. In experimental part were in fruiting bodies of different types of Basidiomycetes analysed chosen chemical properties - contens …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Zveřejnit od: 16. 5. 2008
Identifikátor:
8070
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SOBKOVÁ, Marcela. Chemické složení vyšších hub. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 16. 5. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Rtuť v plodnicích hub
Jakub Pácal -
Asimilační aparát dřevin a jeho potenciál vázat rtuť
Andrea ZEIBERTOVÁ -
Částicové vázaná atmosférická rtuť
Ondřej Zvěřina -
Rtuť v uzených rybích výrobcích
Iva Ventrubová -
Rtuť, její využití a její vliv na životní prostředí
Marek Němec -
Rtuť a její toxicita
Viera Kováčová -
Rtuť a její organosloučeniny v životním prostředí
Robin Kotlař -
Rtuť v potravinách: analýza rybích produktů na českém trhu
Jana MANIUROVÁ