Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie – Hana Dubinová
Hana Dubinová
Bakalářská práce
Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Determination of Thermodynamic Parameters of Selected Cyclodextrin or Cucurbituril Complexes by Using Isothermal Titration Microcalorimetry
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá studiem vazebných poměrů mezi cyklodextrinovými makrocykly s vybranými ligandy metodou isotermální titrační mikrokalorimetrie. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na cyklodextriny, jejich vlastnosti a využití, dále se zabývá metodou isotermální titrační mikrokalorimetrie a supramolekulární chemii. Cílem experimentální části bylo za pomoci isotermální titrační mikrokalorimetrie …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the study of binding ratios between cyclodextrin macrocycles with selected ligands by isothermal titration microcalorimetry. The theoretical part of the bachelor thesis focuses on cyclodextrins, their properties and applications, and also deals with the method of isothermal titration microcalorimetry and supramolecular chemistry. The aim of the experimental part was to …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DUBINOVÁ, Hana. \textit{Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/sj1fjd/.
Jak správně citovat práci
Dubinová, Hana. Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Chemie a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.