Vývoj metodiky pro identifikaci hmyzu určeného pro lidskou spotřebu na základě molekulárních metod – Veronika MÜLLEROVÁ
Veronika MÜLLEROVÁ
Bakalářská práce
Vývoj metodiky pro identifikaci hmyzu určeného pro lidskou spotřebu na základě molekulárních metod
Development of a molecular methodology for the identification of insects used for human consumption
Anotace:
Hmyz bývá často označován jako potravina budoucnosti. Důležitým předpokladem pro využití hmyzu jako potraviny je konstrukce přesné a spolehlivé metody detekce hmyzu. Cílem bakalářské práce bylo vyvinout molekulární metodu, podle které by se v potravinách dala ověřit přítomnost potemníka moučného (Tenebrio molitor), jenž je od roku 2021 v EU schválen ke konzumaci. Experimentální část zahrnovala optimalizaci …víceAbstract:
Insect is often recognized as foodstuff of the future. An important requirement for insect use as a foodstuff is the development of an accurate and reliable method of insect detection. The goal of the bachelor thesis was to develop a molecular method that could be used for detecting the mealworm (Tenebrio molitor), an EU-approved species, in foodstuffs. The experimental part of the thesis included …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dagmar Stehlíková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MÜLLEROVÁ, Veronika. \textit{Vývoj metodiky pro identifikaci hmyzu určeného pro lidskou spotřebu na základě molekulárních metod}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta zemědělská a technologická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/sm4f77/.
Jak správně citovat práci
MÜLLEROVÁ, Veronika. Vývoj metodiky pro identifikaci hmyzu určeného pro lidskou spotřebu na základě molekulárních metod. České Budějovice, 2024. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta zemědělská a technologickáJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta zemědělská a technologickáBakalářský studijní program / obor:
Zemědělské biotechnologie / Zemědělské biotechnologie
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva