Charakteristika a aplikace zákysových kultur v mlékárenství. – Antonín VONDRÁK
Antonín VONDRÁK
Bakalářská práce
Charakteristika a aplikace zákysových kultur v mlékárenství.
Characteristic and application of lactic starter cultures in the dairy industry.
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na charakterizaci zákysových kultur se specifikací skupin mikroorganismů, které tyto kultury tvoří. V první části práce je uveden stručný přehled nejužívanějších mikrobiálních kultur v mlékárenství. V další části práce je popsána fermentace s poukázáním na rozdíly průběhu děje a tvorby konečných produktů homofermentativními a heterofermentativními druhy mikroorganismů. …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the lactic starter culture characterization and focuses on the groups of microorganisms forming these cultures. The first part of this thesis presents a brief overview of the most commonly used microbial cultures in the dairy industry. In the next part of the thesis the author describes the fermentation with reference to the differences in course of the process and the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 5. 2018
- Vedoucí: Mgr. Zuzana Rybková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VONDRÁK, Antonín. Charakteristika a aplikace zákysových kultur v mlékárenství.. Ostrava, 2018. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaOSTRAVSKÁ UNIVERZITA
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Experimentální biologie
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Fermentace a její využití v gastronomickém provozu
Jan Sekyra -
Fermentace Chlorella sp., perspektivního substrátu pro biotechnologické aplikace
Lívia Knapová -
Vliv průběhu fermentace v závislosti na obsahu bílkovinných krmiv ve fermentu
Barbora Rázgová