Faktory ovlivňující viskozitu analogů tavených sýrů během chládnutí – Lenka HUDEČKOVÁ
Lenka HUDEČKOVÁ
Bakalářská práce
Faktory ovlivňující viskozitu analogů tavených sýrů během chládnutí
Factors affecting the viscosity of processed cheese analogues during cooling
Anotace:
Cílem práce bylo sledovat vliv přídavku - karagenanu na reologické vlastnosti ana-logů tavených sýrů během chládnutí. Modelové vzorky byly rozděleny do dvou řad. U prv-ní řady vzorků byl obsah sušiny 40 % w/w a 50 % w/w tuku v sušině a u druhé řady vzorků byl obsah sušiny 30 % w/w a 50 % w/w tuku v sušině. Sledována byla závislost komplex-ního modulu pružnosti na klesající teplotě pomocí dynamické …víceAbstract:
The aim of this thesis was to observe the effect of the addition of -carrageenan on rheological properties of processed cheese analogues during cooling. Model samples were divided in two series. The first series of samples consisted 40 % w/w dry matter and 50 % w/w fat in dry matter and second series of samples consisted 30 % w/w dry matter and 50 % w/w fat in dry matter. The complex modulus of elasticity …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
21784
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HUDEČKOVÁ, Lenka. Faktory ovlivňující viskozitu analogů tavených sýrů během chládnutí. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití dynamické mechanické analýzy jakožto doplňkového modulu oscilační reometrie pro hydrogelové systémy
Jiří Kopecký -
Využití vybraných hydrokoloidů z řas při výrobě tavených sýrů bez tavicích solí
Jolana Dostálová -
Vybrané faktory ovlivňující texturní vlastnosti analogů tavených sýrů
Zuzana Hanáková -
Vliv sójových proteinů na vybrané vlastnosti tavených sýrových omáček
Lucie Vaškových -
Faktory ovlivňující senzorickou jakost analogů tavených sýrů
Kateřina Sůkalová -
Vliv použitých složek na jakost analogů tavených sýrů
Denisa Vránová -
Faktory ovlivňující senzorickou jakost analogů tavených sýrů
Kateřina Sůkalová -
Vybrané faktory ovlivňující texturní vlastnosti analogů tavených sýrů
Zuzana Hanáková