Etymologický a lexikologický rozbor čínských názvů ovoce třech genových center – Pavel HOLLESCH
Pavel HOLLESCH
Bakalářská práce
Etymologický a lexikologický rozbor čínských názvů ovoce třech genových center
Etymological and lexicological analysis of Chinese fruit names of three gene centres
Anotace:
Tato práce se zabývá etymologickým a lexikologickým rozborem čínských názvů ovoce, které původně pochází ze třech různých genových center. Při výběru tématu byla vybrána také určitá genová centra. Po výběru zástupců ovoce z jednotlivých center podrobně etymologicky rozeberu jejich čínské názvy. Cílem práce bude poskytnutí kvalitativní etymologické analýzy jednotlivých čínských názvů ovoce a následné …víceAbstract:
The object of this thesis is an etymological and lexicological analysis of Chinese fruit names originated in the three different gene centres. While choosing the topic of this thesis, three particular gene centres were chosen. After selecting the representatives of fruits from each centre I will conduct a detailed analysis of their Chinese names. The aim of this thesis is to provide qualitative etymological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Ondřej Kučera, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HOLLESCH, Pavel. Etymologický a lexikologický rozbor čínských názvů ovoce třech genových center. Olomouc, 2019. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Filozofická fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Filozofická fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Filozofická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Filologie / Čínská filologie
Práce na příbuzné téma
-
Lexikální analýza přepisu vlastních jmen zahraničních politiků do čínštiny
Klára SCHWARZOVÁ -
Transliterace českých toponym do čínštiny
Terezie KADLECOVÁ -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Možnosti využití netradičních druhů ovoce pro výrobu produktů zachovávajících kusovitost ovoce
Karolína Kuželová -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská -
Význam konzumace zeleniny a ovoce: příjem zeleniny a ovoce u vojáků z povolání
Filip PLECHÁČEK -
Ovoce u diabetu mellitu 2. typu
Anna Nováčková -
Mikrobiologické aspekty zeleniny a ovoce v nízkomikrobiální dietě
Aneta Martinková
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses srp4hx srp4hx/2
25. 4. 2019