Testování odolnosti rostlin vhodných do zasolených půd – Dana Lhotková
Dana Lhotková
Diplomová práce
Testování odolnosti rostlin vhodných do zasolených půd
Testing the Resistance of plants suitable to saline soils
Anotace:
Abiotické stresy ovlivňují kvalitu salátové zeleniny, její morfologickou a anatomickou stavbu a obsah energeticky bohatých látek. Mezi významné stresory je možné zařadit také zasolení, které v podmínkách ČR ohrožuje 6600 ha. Cílem práce je stanovit fyziologické reakce tří vybraných druhů špenátové zeleniny, ale také možnost využití metody spalné kalorimetrie jako screeningové metody pro detekci odolnosti …víceAbstract:
Abiotic stress affects the quality of leaf vegetables, their morphology, anatomy and also the contents of energy-containing substances. Salt stress belongs among the most important stressors as 6600 hectares of agricultural land in the Czech Republic are endangered by high salt content in the soil. The goal of this thesis is to assess physiological reactions of three selected spinach-related vegetable …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. František Hnilička, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LHOTKOVÁ, Dana. \textit{Testování odolnosti rostlin vhodných do zasolených půd}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/sruwe3/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Rozvoj venkova a zemědělství / Rozvoj venkovského prostoru
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vodního deficitu na výměnu plynů rostlin špenátu setého a čtyřboče rozložité
Kamil Kraus -
Vliv vodního deficitu na obsah pigmentů v listech špenátu setého a čtyřboče rozložité
Pavel Rechcígl -
Vliv vodního deficitu na obsah energie v orgánech révy vinné
Šárka Břízová -
Obsah energie u vybraných druhů listové zeleniny pěstovaných v podmínkách deficitu vláhy
Veronika Follaufová -
Vliv vodního deficitu na obsah energie jednotlivých rostlinných orgánů vybraných druhů listové zeleniny
Petra Šimůnková -
Vliv postupné dehydratace a rehydratace na tvorbu sušiny a obsah energie kukuřice seté
Lenka Vaňková -
Obsah energie u vybraných druhů listové zeleniny pěstovaných v podmínkách deficitu vláhy
Veronika Follaufová -
Vliv vodního deficitu na obsah energie jednotlivých rostlinných orgánů vybraných druhů listové zeleniny
Petra Šimůnková
Název
Vložil
Vloženo
Práva