Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka – Bc. Michaela Petreňová
Bc. Michaela Petreňová
Diplomová práce
Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka
Influence of Time and Temperature on Storare of the Viscosity of UHT Milk
Anotace:
Předkládaná diplomová práce se zabývá změnou viskozity mléka v závislosti na podmínkách skladování. Teoretická část popisuje složení mléka a jeho viskozitu, dále je vysvětlená technologie UHT zpracování a popsány vlivy, které má UHT ošetření a skladování na senzorickou jakost mléka. V praktické části byly sledovány změny viskozity v modelových vzorcích mléka. Závěrem celé práce je vyhodnocení závislosti …víceAbstract:
This diploma thesis deals with a change viscosity of milk depending on the storage conditions. The theoretical part describes the composition of milk and its viscosity, further explains the UHT technology and describes the effects that UHT treatment and storage have on the sensory quality of the milk. In the practical part were observed changes in viscosity in milk samples. The conclusion of the whole …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Petreňová, Michaela. Vliv doby a teploty skladování na viskozitu trvanlivého mléka. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv podmínek skladování na vybrané jakostní parametry nápojů rostlinného původu imitujících mléko
Gabriela Přívarová -
Vliv nepřímého UHT záhřevu na vybrané vlastnosti mléka
Jiří Štěpánek -
Mléčné výrobky ošetřené technologií UHT
Tereza Emingrová -
Hodnocení kvality pasterovaného a UHT mléka
Petra Kucerova -
Porovnání kvality UHT mléka
Markéta Neubauerová -
Výroba a kvalita UHT mlieka
Michaela Sabotová -
Vliv doby skladování na vlastnosti UHT mléka
Martin Vácha