Hodnocení a změny ovocných salátů z tropického a subtropického ovoce v průběhu úchovy – Bc. David Semotam
Bc. David Semotam
Diplomová práce
Hodnocení a změny ovocných salátů z tropického a subtropického ovoce v průběhu úchovy
Evaluation and changes of fruit salads from tropical and subtropical fruits during storage
Anotace:
V diplomové práci jsou popsány jednotlivé druhy ovoce, ze kterých jsou saláty vyrobeny. Jsou zde obsaženy kapitoly o senzorické analýze a vnímání pomocí smyslů, základy konzervace sníženou teplotou. Další obsáhlá část se věnuje tomu, jaký má konzumace ovoce vliv na zdraví člověka, a s tím spojená témata o bioaktivních látkách, polyfenolech, antioxidantech, fytochemikáliích. V praktické části byly provedeny …víceAbstract:
This thesis focuses on tropical and subtropical fruits and salads made out of these fruits. It deals with the total content of polyphenols and antioxidants in these fruits and salads. Total content of polyphenols and antioxidants was measured not just once, but in four following days, so that the effect of different storage conditions may be evaluated. Salads did also undergo sensory analysis, which …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Semotam, David. Hodnocení a změny ovocných salátů z tropického a subtropického ovoce v průběhu úchovy. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda -
Využití antioxidační aktivity rostlin čeledi hluchavkovitých v potravinách a výživě
Diana Chrpová -
Subtropické a tropické ovoce a jeho použití v gastronomii
David Semotam -
Subtropické a tropické ovoce a jeho použití v gastronomii
David Semotam -
Vliv skladování na antioxidační vlastnosti ovoce a zeleniny
Josef OSIČKA -
Vliv skladování na mikroflóru sušeného ovoce
Jaroslav KOVÁŘ -
Charakteristika a analýza vybraného tropického ovoce
Monika Toušková