Veronika Ostrá

Bakalářská práce

Antioxidační účinky sýrů

Antioxidant properties of cheese
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidačními účinky sýrů. Teoretická část obsahuje popis sýrů, jejich rozdělení, složení a technologii výroby vybraných typů sýrů. Dále se zabývá antioxidanty, jejich rozdělením, antioxidačními látkami v sýrech a jejich měřením. Experimentální část se zaobírá měřením antioxidační aktivity různých druhů sýrů metodami s DPPH a ABTS.
Abstract:
This bachelor work deals with antioxidant properties of cheese. The theoretical part describes cheeses, types of cheeses, composition and technology of selected types of cheeses. It also examines with antioxidants, types of antioxidants, antioxidants in cheeses and different types of its measurement. In the experimental part antioxidant properties of different types of cheeses are measured by DPPH …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 6. 2019
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Ostrá, Veronika. Antioxidační účinky sýrů. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.