Senzoricky významné látky v kávě – Vladimíra Veselá
Vladimíra Veselá
Bakalářská práce
Senzoricky významné látky v kávě
Sensoric important substances in coffee
Anotace:
Tato bakalářská práce se v teoretické části zabývá přípravou kávy, senzoricky významnými látkami v kávě, vlivu vody na chuť a aroma kávy a také úvodem do senzorické analýzy potravin a principem cuppingu. V experimentální části byla provedena senzorická analýza kávy. Byly porovnány senzorické parametry čtyř vzorků kávy, tři vzorky byly připraveny ze 100% arabiky, čtvrtý vzorek byl připraven z defektních …víceAbstract:
In the theoretical part, this bachelor's thesis deals with the preparation of coffee, sensory important substances in coffee, the effect of water on the taste and aroma of coffee, as well as an introduction to the sensory analysis of food and the principle of cupping. In the experimental part, a sensory analysis of the coffee was carried out. Sensory parameters of four coffee samples were compared …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 5. 2024
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Soňa Řezková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Veselá, Vladimíra. Senzoricky významné látky v kávě. Pardubice, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Hodnocení a analýza potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzoricky významné látky ve včelím medu
Monika Korandová -
Změny bioaktivních a senzoricky významných látek révových vín v průběhu skladování
Lukáš Snopek -
Porovnání révových a ovocných vín z hlediska obsahu senzoricky významných látek
Petra Vagnerová -
Senzoricky aktivní látky v mase českého strakatého skotu
Jana Fořtová -
Jedlé květy - obsahové látky a pěstování
Zdena STEJSKALOVÁ -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Porovnání obsahu biologicky aktivních látek v kávě dle místa původu
Barbora Odehnalová -
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Romana Bajerová