Matěj Chytrý

Bakalářská práce

Využití plynů v potravinářství

The use of gases in food
Anotace:
Tato bakalářská práce řeší ošetření nápojů potravinářskými plyny. Popisuje technologie výroby piva, vína a nealkoholických nápojů. Cílem bylo shrnout moderní konzervační metody, sepsat metodiky stanovení koncentrace rozpuštěného oxidu uhličitého v nápojích a posoudit jejich vhodnost pro malé podniky. Z cílených konzervačních zákroků je pozornost věnována metodám pressure change technology, dense phase …více
Abstract:
The present bachelor thesis deals with the treatment of beverages with food gases. It describes the production technologies of non-alcoholic beverages, beer and wine. Its aim is to summarize novel preservation technologies, including methods for the measurement of the concentration of carbon dioxide dissolved in beverages and to assess the suitability of these methods for small production companies …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Josef Los, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta