Matěj Chytrý
Bakalářská práce
Využití plynů v potravinářství
The use of gases in food
Anotace:
Tato bakalářská práce řeší ošetření nápojů potravinářskými plyny. Popisuje technologie výroby piva, vína a nealkoholických nápojů. Cílem bylo shrnout moderní konzervační metody, sepsat metodiky stanovení koncentrace rozpuštěného oxidu uhličitého v nápojích a posoudit jejich vhodnost pro malé podniky. Z cílených konzervačních zákroků je pozornost věnována metodám pressure change technology, dense phase …víceAbstract:
The present bachelor thesis deals with the treatment of beverages with food gases. It describes the production technologies of non-alcoholic beverages, beer and wine. Its aim is to summarize novel preservation technologies, including methods for the measurement of the concentration of carbon dioxide dissolved in beverages and to assess the suitability of these methods for small production companies …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Josef Los, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení minimální hasicí koncentrace oxidu uhličitého pro směs benzínu a ethanolu
Karolína Genttnerová -
Stanovení letální koncentrace nanočástic oxidu titaničitého pomocí nitěnky obecné
Gabriela Mikesková -
Možnosti využití systému Pasco se zaměřením na měření koncentrace oxidu uhličitého
Lenka Slabá -
Vliv zvýšené vzdušné koncentrace oxidu uhličitého na vývoj buku lesního ( Fagus sylvatica L.) a smrku ztepilého ( Picea abies (L.) H. Karst) v Moravskoslezských Beskydech
Filip Pindur -
Stanovení minimální hasicí koncentrace oxidu uhličitého pro směs benzínu a ethanolu
Karolína Genttnerová -
Vliv zvýšené koncentrace oxidu uhličitého na obsah a složení proteinů pšeničného zrna u rané a pozdní odrůdy pšenice
Kamila Smrčková -
Koncentrace oxidu uhličitého nebo fotosynteticky aktivní radiace? Zhodnocení významu jednotlivých faktorů, které řídí průduchovou hustotu na povrchu listu.
Jan PLEVA -
Vliv zvýšené vzdušné koncentrace oxidu uhličitého na růst buku lesního
Tereza Sokolová