Stanovení vitamínu C v brokolici – Bc. Zdenka KUCEKOVÁ
Bc. Zdenka KUCEKOVÁ
Bakalářská práce
Stanovení vitamínu C v brokolici
The determination of vitamin C in brocoli
Anotace:
Cieľom tejto práce bolo vyizolovať a stanoviť obsah vitamínu C v brokolici pri rôznych tepelných úpravách. Vitamín C bol stanovovaný v brokolici čerstvej, v brokolici varenej vo vode po dobu 10 a 15 minút a v brokolici parenej po dobu 10 a 15 minút. K stanoveniu vitamínu C bola použitá metóda HPLC{--}ECD.Abstract:
The aim of this work was to isolate and measure the content of vitamin C in brocoli at various thermal conditions. Vitamin C was maesured in fresh brocoli, brocoli boiled in water for 10 and 15 minutes and brocoli steamed for 10 and 15 minutes. The HPLC-ECD method has been used for measuring vitamin C.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2007
Zveřejnit od: 4. 6. 2007
Identifikátor:
5389
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2007
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KUCEKOVÁ, Zdenka. Stanovení vitamínu C v brokolici. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 6. 2007 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.