Technologie výroby speciálních vín – Markéta Hořavová
Markéta Hořavová
Bakalářská práce
Technologie výroby speciálních vín
Technology of special wines production
Anotace:
Bakalářská práce „Technologie výroby speciálních vín“ je rozdělena na dvě části. První část práce je zaměřená na historii vinařství u nás, vinařské oblasti, složení hroznů i na klasickou výrobu vín, základním rozdělením vín a přináší přehled technologií využívaných při přípravě vín. Popisuje základní postupy výroby speciálních vín, vína botrytická, ledová, slámová, tokajská a fortifikovaná, jejich …víceAbstract:
The bachelor thesis “Technology of special wines production” is divided into two parts. The first part is focused on the history of viticulture in our country, wine regions, grapes ingredients, also classical wine production, the basic division of wines and brings an overview of technologies used in winemaking. It describes the basic processes of production of special wines, botrytis, ice, straw, tokay …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin