Markéta Hořavová

Bakalářská práce

Technologie výroby speciálních vín

Technology of special wines production
Anotace:
Bakalářská práce „Technologie výroby speciálních vín“ je rozdělena na dvě části. První část práce je zaměřená na historii vinařství u nás, vinařské oblasti, složení hroznů i na klasickou výrobu vín, základním rozdělením vín a přináší přehled technologií využívaných při přípravě vín. Popisuje základní postupy výroby speciálních vín, vína botrytická, ledová, slámová, tokajská a fortifikovaná, jejich …více
Abstract:
The bachelor thesis “Technology of special wines production” is divided into two parts. The first part is focused on the history of viticulture in our country, wine regions, grapes ingredients, also classical wine production, the basic division of wines and brings an overview of technologies used in winemaking. It describes the basic processes of production of special wines, botrytis, ice, straw, tokay …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jaroslav Palásek, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma