Ondřej Klimeš

Bakalářská práce

Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu

Application of Natural Extracts as Antimicrobial and Antibacterial Components in Food Stuff Industry
Anotace:
V první části této bakalářské práce se zaměřuji na metody stanovení mikroorganismů. Jsou zde popsány jak klasické mikrobiologické metody (např. kultivační), které jsou základem každého stanovení, tak i modernější metody, které jsou schopny poskytnout výsledky rychleji a mnohdy s větší přesností (např. PCR). Druhá část práce je zaměřena na přírodní antimikrobiální látky, jež jsou zdravotně nezávadné …více
Abstract:
In the first part of this bachelor thesis thefocusis on methods applied for the determination of microorganisms. Both classical microbiological methods (e.g. cultivation methods), which are the basis of every determination, and more modern ones, which are able to provide results faster and with greater accuracy (e.g. PCR) are discussed here. The second part of the work is focused on natural antimicrobial …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Lubomír Lapčík, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Klimeš, Ondřej. Využití přírodních extraktů jako antimikrobiálních a antibakteriálních přísad v potravinářském průmyslu. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe