Bc. Jitka ZEMÁNKOVÁ

Diplomová práce

Hodnocení organoleptických vlastností kávy a kávovin

Sensory evaluation of coffee and coffee substitutes flavour
Anotace:
V diplomové práci je charakterizována káva a kávoviny {--} účinné látky, druhy káv a jejich výroba, senzorická analýza, příprava káv a kávovin a metody stanovení jejich organoleptických vlastností. Popsány jsou i výsledky hodnocení organoleptických vlastností (barva, vůně, chuť a celková chutnost) 8 druhů mletých káv, 6 druhů rozpustných káv a 2 druhů kávovin. Také je zhodnocena chuť a celková chutnost …více
Abstract:
In the thesis the coffee and coffee substitutes are described {--} components, types of coffee and its production, sensory analysis, coffee and coffee substitutes preparation and methods of organoleptic properties evaluation. The results of the organoleptic properties evaluation (colour, aroma, taste and overall flavour) of 8 ground coffees, 6 instant coffees and 2 coffee substitutes are described …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Identifikátor: 12554

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2009

Citační záznam

Jak správně citovat práci

ZEMÁNKOVÁ, Jitka. Hodnocení organoleptických vlastností kávy a kávovin. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 05. 2009

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.