Hodnocení organoleptických vlastností kávy a kávovin – Bc. Jitka ZEMÁNKOVÁ
Bc. Jitka ZEMÁNKOVÁ
Diplomová práce
Hodnocení organoleptických vlastností kávy a kávovin
Sensory evaluation of coffee and coffee substitutes flavour
Anotace:
V diplomové práci je charakterizována káva a kávoviny {--} účinné látky, druhy káv a jejich výroba, senzorická analýza, příprava káv a kávovin a metody stanovení jejich organoleptických vlastností. Popsány jsou i výsledky hodnocení organoleptických vlastností (barva, vůně, chuť a celková chutnost) 8 druhů mletých káv, 6 druhů rozpustných káv a 2 druhů kávovin. Také je zhodnocena chuť a celková chutnost …víceAbstract:
In the thesis the coffee and coffee substitutes are described {--} components, types of coffee and its production, sensory analysis, coffee and coffee substitutes preparation and methods of organoleptic properties evaluation. The results of the organoleptic properties evaluation (colour, aroma, taste and overall flavour) of 8 ground coffees, 6 instant coffees and 2 coffee substitutes are described …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Identifikátor:
12554
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZEMÁNKOVÁ, Jitka. Hodnocení organoleptických vlastností kávy a kávovin. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Změny senzoricky aktivních látek během zrání vybraných druhů přírodních sýrů
Michal Sýkora -
Senzoricky aktivní látky v mase českého strakatého skotu
Jana Fořtová -
Biotransformace kyseliny ferulové na senzoricky aktivní látky
Tomáš Opial -
Biotransformace kyseliny ferulové na senzoricky aktivní látky pomocí bakterie Halomonas neptunia
Filip Matějka -
Studium profilu senzoricky aktivních látek moravských vín
Markéta Havlíková -
Změny senzoricky aktivních látek během zrání vybraných druhů přírodních sýrů
Michal Sýkora -
Vznik senzoricky aktivních látek z tuků během tepelného namáhání
Barbora Bílová -
Chromatografické stanovení senzoricky aktivních látek v potravinách
Filip Hruška