Strava a stravování pražských dělníků mezi lety 1848-1939 – Julie ŠERTLEROVÁ
Julie ŠERTLEROVÁ
Bakalářská práce
Strava a stravování pražských dělníků mezi lety 1848-1939
Food and catering of Prague workers from the second half of the 19th century to the 1930s
Anotace:
Práce se věnuje analýze stravy a stravování pražských dělníků mezi lety 1848-1939. Teoretická část zabývá antropologií jídla a zmapováním dosavadního výzkumu etnografie dělnictva na českém území. Praktická část má za cíl za pomocí kvalitativní obsahové analýzy sumarizovat již publikované výzkumy a popsat změnu stravování dělnictva coby specifické vrstvy pražského obyvatelstva v tomto časovém období …víceAbstract:
This thesis deals with the analysis of food and catering of Prague workers from the second half of the 19th century to the 1930s. The theoretical part deals with anthropology of food and mapping of the existing research of ethnography of the workers on the Czech territory. The practical part aims to summarize already published researches and to describe the change of diet of the workers as a specific …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Petra Lupták Burzová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠERTLEROVÁ, Julie. Strava a stravování pražských dělníků mezi lety 1848-1939. Plzeň, 2018. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta filozofickáBakalářský studijní program / obor:
Antropologie / Sociální a kulturní antropologie