Vliv krmných komponentů na senzorické hodnocení vepřového masa – Bc. Kamila Rudlová
Bc. Kamila Rudlová
Diplomová práce
Vliv krmných komponentů na senzorické hodnocení vepřového masa
Effect of feed components on the sensory evaluation of pork
Anotace:
Kvalita masa je pro spotřebitele jedním z klíčových kritérií při výběru potravin živočišného původu, přičemž výživa prasat hraje zásadní roli při utváření jeho fyzikálně-chemických a senzorických vlastností. Spotřebitelské preference při nákupu vepřového masa jsou ovlivňovány především kvalitou surovin a výsledného produktu, cenou, výživovou hodnotou, náboženským přesvědčením, a také sociálními a kulturními …víceAbstract:
Meat quality is one of the key criteria for consumers when choosing food of animal origin, and pig nutrition plays a major role in shaping its physicochemical and sensory properties. Consumer preferences in the purchase of pork are mainly influenced by the quality of raw materials and the final product, price, nutritional value, religious beliefs, and social and cultural influences. The quality of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2025
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
- Oponent: Eva Weisbauerová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
RUDLOVÁ, Kamila. \textit{Vliv krmných komponentů na senzorické hodnocení vepřového masa}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2025. Dostupné z: https://theses.cz/id/tj71oa/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Analytické a senzorické hodnocení odrůdových ovocných šťáv
Jiří Prokop -
Senzorické hodnocení kančího pachu ve vepřovém mase
Jana Hrazdirová -
Dvojí kvalita potravin - právní a ekonomické aspekty
Radka Kvasničková -
Econometric Analysis of Pork Meat Supply-Demand Relations in the Czech Republic
Nikol Boháčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses tj71oa tj71oa/2
21. 4. 2025