Bc. Dana Michalcová

Diplomová práce

Voltametrické stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách

Voltammetric Determination of Hydroxymethylfurfural in Foodstuffs
Anotace:
V první části teoretické práce je popsáno rozdělení medu dle vyhlášky s následným podrobnějším popisem jednotlivých druhů medu. Krátce jsou zmíněny i medy méně známé. Další část teoretické práce je věnována látkám, které jsou obsaženy v medu, především však hydroxymethylfurfuralu, který pokud je v medu obsažen ve vyšší koncentraci poukazuje na nesprávné skladování, zahřívání nebo falšování medu a produktů …více
Abstract:
The first part of theoretical part of this thesis describes in detail honey and its types according to regulation. Less known types of honey are briefly mentioned. Next part deals with substances contained in honey, especially hydroxymethylfurfural which enormously high concentration in honey points to bad storage, heating or forgery of honey or its products. Last part of theoretical part describes …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2016
  • Vedoucí: Ing. Tomáš Mikysek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Michalcová, Dana. Voltametrické stanovení hydroxymethylfurfuralu v potravinách. Pardubice, 2016. diplomová práce (Mgr.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická