Modifikace textury 3D tisknutých čokolád – Ondřej Novák
Ondřej Novák
Bakalářská práce
Modifikace textury 3D tisknutých čokolád
Texture modification of 3D printed chocolates
Anotace:
Práce cílí na shrnutí poznatků o spojení čokolády a technologie 3D tisku, které má do budoucna velký potenciál. 3D objekty z čokolády zpracované tímto způsobem je totiž možné upravit na míru vlastním požadavkům, v čemž spočívá hlavní výhoda této technologie. Tato práce je zaměřena zejména na úpravu parametrů, které mají vliv na výslednou texturu výrobku. Část práce je věnována shrnutí problematiky …víceAbstract:
The thesis aims to summarize the information about the combination of chocolate and 3D printing technology, which has great potential for the future. 3D printed chocolate objects processed in this way can be customized to suit individual requirements, which is the main advantage of this technology. This thesis focuses mainly on the adjustment of parameters that affect the resulting texture of the product …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Richtera, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Utváření mikrotkání pomocí 3D tisku kmenových buněk
Karolína Spustová -
Matricové tablety potahované metodou 3D tisku
Jana Macháčková -
3D tisk a 3D skenování v animaci
Tomáš Svoboda -
3D tisk polymerních směsí na bázi hedvábného proteinu
Adam Trtek -
Extruze obilovin pro pivovarské využití
Dominik Čech -
Studium kinetiky a mechanismu extruze síry \nl{}z fenylthiiranů P(III)-sloučeninami
Jan Valach -
Porovnání tahových vlastností polymerních vzorků vyrobených metodami 3D tisku na principu extruze
Ivo Krajcar -
Příprava modifikovaných škrobů pomocí enzymové hydrolýzy za použití reaktivní extruze
Martina Rudišarová