Martina Hlavničková

Bakalářská práce

Dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí

Impacts of the Production and Consumption of Meat and Meat Products on the Environment
Anotace:
Tématem bakalářské práce jsou dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí. Její teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů týkajících se masného průmyslu, vymezení environmentálních dopadů na jednotlivé složky životního prostředí vodu, půdu, ovzduší a biodiverzitu. Dále jsou charakterizovány alternativní způsoby stravování, a sice vegetariánství a veganství …více
Abstract:
The subject of this bachelor thesis is a meat production and consumption impacts on the environment. The theoretical part is focused on definitions of a meat industry, Analysis of environmental impacts on all components of environment water, soil, air and biodiversity. There are also characteristics of alternative ways of nutrition, namely vegetarianism and veganism. The practical part fulfills the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016
Zveřejnit od: 9. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Pavel Valášek, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hlavničková, Martina. Dopady produkce a spotřeby masa a masných výrobků na životní prostředí. Uherské Hradiště, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 9.5.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 9. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta logistiky a krizového řízení
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe