Bc. Irena Hlaváčová

Diplomová práce

Vliv půdního dusíku a fosforu na antioxidační vlastnosti plodu paprik

The Influence of Soil Nitrogen and Phosphorus on Sweet Pepper Antioxidant Properties
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo sledovat vliv stupňovaných dávek půdního dusíku a fosforu na antioxidační vlastnosti paprik. Byly použity tři úrovně hnojení. Sledován byl obsah polyfenolů, flavonoidů a celkové antioxidační aktivity. Výzkum byl prováděn formou nádobového pokusu. Chemickými analýzami byl zjištěn vliv různých dávek hnojení na zmíněné parametry.
Abstract:
The aim of this diploma thesis is to observe the antioxidant properties of peppers during increasing the amount of soil nitrogen and phosphorus. There were three levels of fertilization used. Specifically, polyphenols, flavonoids and total antioxidant activity were monitored. This research was carried out using the container experiment. The influence of various amounts of fertilization on parameters …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2013
Zveřejnit od: 14. 5. 2013

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hlaváčová, Irena. Vliv půdního dusíku a fosforu na antioxidační vlastnosti plodu paprik. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2013

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 14. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin