Mgr. Bc. Pavel Zálešák

Diplomová práce

Využití chitosanu k inhibici apikulátních kvasinek a mléčných baktérií

Use of chitosan to inhibit apiculate yeasts and lactic bacteria
Anotace:
Tato závěrečná práce se zabývá problematikou inhibice mléčných bakterií a apikulátních kvasinek chitosanem. Práce je rozdělena na literární rešerši a experimentální část. Literární část popisuje látku chitosan a další inhibitory mikroorganismů jako je oxid siřičitý. Dále se věnuje apikulátním kvasinkám a mléčným bakteriím a jejich negativnímu vlivu na vývoj vína. Experimentální část se skládá z několika …více
Abstract:
This thesis deals with the issue of inhibiting lactic acid bacteria and apiculate yeasts with chitosan. The thesis is divided into a literature review and an experimental part. The literature review describes the substance chitosan and other microbial inhibitors such as sulfur dioxide. It also covers apiculate yeasts and lactic acid bacteria and their negative impact on wine development. The experimental …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
  • Oponent: Jiří Těthal, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta