Bc. Marie Dostálová

Diplomová práce

Pevnostní parametry výrobků z vaječného bílku

Strength parameters of egg white products
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala stanovováním pevnosti bílkových gelů z vaječných hmot ze skořápkových vajec, celých vajec a vaječných hmot různých druhů. Pevnost [N] byla stanovena po vychladnutí vzorků bílkových gelů pomocí univerzálního fyzikálního a mechanického přístroje TIRAtest typ 27 025, pomocí penetračního testu tenkou válcovou sondou do hloubky 5 mm. Bílkové gely z vaječných hmot ze skořápkových …více
Abstract:
This diploma thesis dealt with the determination of the strength of egg white gels from shell eggs, whole eggs and egg products of various species. The strength [N] was determined after cooling of the egg whites gels samples using the universal physical and mechanical apparatus TIRAtest type 27 025, using a penetration test with a thin cylindrical probe to a depth of 5 mm. Egg whites gels from shell …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta