Pevnostní parametry výrobků z vaječného bílku – Bc. Marie Dostálová
Bc. Marie Dostálová
Diplomová práce
Pevnostní parametry výrobků z vaječného bílku
Strength parameters of egg white products
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala stanovováním pevnosti bílkových gelů z vaječných hmot ze skořápkových vajec, celých vajec a vaječných hmot různých druhů. Pevnost [N] byla stanovena po vychladnutí vzorků bílkových gelů pomocí univerzálního fyzikálního a mechanického přístroje TIRAtest typ 27 025, pomocí penetračního testu tenkou válcovou sondou do hloubky 5 mm. Bílkové gely z vaječných hmot ze skořápkových …víceAbstract:
This diploma thesis dealt with the determination of the strength of egg white gels from shell eggs, whole eggs and egg products of various species. The strength [N] was determined after cooling of the egg whites gels samples using the universal physical and mechanical apparatus TIRAtest type 27 025, using a penetration test with a thin cylindrical probe to a depth of 5 mm. Egg whites gels from shell …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Hodnocení pěnotvorných schopností vaječných hmot různých typů
Tereza Hrozová -
Průmyslové zpracování vajec a využití vaječných hmot do potravinářské výroby
Markéta Pirunčíková -
Použití vajec a vaječných hmot v cukrářské výrobě
Kamila Součková -
Vlastnosti vaječných hmot využitelných jako nutričně obohacující složky potravin
Zdeňka Fikarová -
Kvalita a technologie výroby vaječných výrobků
Sandra Beierová -
Hodnocení poškození dřevní hmoty po napadení dřevokazem čárkovaným
Anna Fišerová