Zmasilost a protučnělost skotu plemene aberdeen angus v průběhu růstu – Martin Jouja
Martin Jouja
Bakalářská práce
Zmasilost a protučnělost skotu plemene aberdeen angus v průběhu růstu
Meatiness and fatness during growth of Aberdeen angus
Anotace:
Zmasilost a protučnělost má největší podíl na zpeněžování jatečného skotu. Je tedy poměrně důležité se na tyto vlastnosti hlouběji zaměřit a poznatky začít využívat při šlechtění. Jedním z moderních způsobů zjišťování zmasilosti a protučnělosti je ultrasonografie. V zahraničí je tento systém již využíván. Pokud bude o tento progresivní systém zájem i v České republice, tak bude probíhat intenzivní …víceAbstract:
Metiness and fatness has the largest impact in the monetization of cattle for slaughter. It is quite important to focus on these qualities more deeply and start to use them in breeding systems. One of the modern ways to detect meatines and fatness is ultrasonography. This system is already used abroad. If Czech farmers are interested in this method, then an intensive breeding about meatiness and fatness …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Luděk Stádník, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JOUJA, Martin. \textit{Zmasilost a protučnělost skotu plemene aberdeen angus v průběhu růstu}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/tu1kay/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva