Vliv přerušení teplotního řetězce na mikroflóru mléčných výrobků – Bc. Markéta Konečná
Bc. Markéta Konečná
Diplomová práce
Vliv přerušení teplotního řetězce na mikroflóru mléčných výrobků
Effect of temperature chain breaks on the microflora of dairy products
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem přerušení teplotního řetězce na mikroflóru mléčných výrobků. V úvodu je popsán technologický proces všech devíti vzorků, které byly využity pro analýzy – Jadel bilý, Jadel kořeněný, Žervé, Svačinka, Máslo, Mozzarella, Tvaroh měkký, Bilý jogurt a Vanilkový krém. Další část práce je věnovaná mikrobiologickým požadavkům jednotlivých výrobků. V poslední části teoretické …víceAbstract:
This thesis deals with the effect of temperature chain breaks on the microflora of dairy products. In the introduction, the technological process of all nine samples used for the analyses is described – Jadel bily, Jadel koreneny, Zerve, Svacinka, Maslo, Mozzarella, Tvaroh mekky, Bily jogurt, and Vanilkovy krem. The next part of the thesis is devoted to the microbiological requirements of each product …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
- Vedoucí: Ing. Gabriela Franke, Ph.D.
- Oponent: Vlasta Stancová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin