Hodnocení kvality siláží vyrobených z pícnin čeledi lipnicovitých – Bc. Bára Richterová
Bc. Bára Richterová
Diplomová práce
Hodnocení kvality siláží vyrobených z pícnin čeledi lipnicovitých
Evaluation of silage quality made from forage crops of the Lipnic family
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na posouzení kvality fermentačního procesu u různých druhů trav. V literární části jsou charakterizovány trávy z čeledi lipnicovitých (Poaceae). Další část je věnována konzervaci trav na siláž s možnými hrozbami při silážování a využití silážních aditiv při výrobě. V praktické části bylo sledováno celkem 12 vzorků trav. Byly založeny ve dvou variantách, a to hnojené a nehnojené …víceAbstract:
The thesis is focused on the assessment of the quality of the fermentation process in various grass species. In the literary part we characterize grasses of the family Poaceae. The next part is devoted to the conservation of silage grasses with possible threats to ensilage and the use of silage additives in production. In the practical part, a total of 12 grass samples were monitored. They were founded …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Všeobecné zemědělství
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.