Charakteristika mikrobiologických a organoleptických vlastností biopotravin – Veronika ZAORALOVÁ
Veronika ZAORALOVÁ
Bakalářská práce
Charakteristika mikrobiologických a organoleptických vlastností biopotravin
Microbiological and sensory characteristics of organic food
Anotace:
Biopotraviny se staly velmi oblíbenou komoditou již na konci 20. století. Tato práce se věnuje biopotravinám a jejich organoleptickým a mikrobiologickým vlastnostem. Popi-suje ekologické zemědělství, jeho historii, právní úpravu a směrnice, definuje pojmy biopo-travina a bioprodukt. V praktické části je podrobně zkoumáno 6 různých vzorků biojogurtů a konvenčních jogurtů. Na těchto vzorcích byly sledovány …víceAbstract:
Organic food has become very popular commodity at the end of the 20th century. This work is dedicated to organic foods and their organoleptic and microbiological properties. Describes organic farming, its history, legislation and directives, defines organic food and organic product. In the practical part is examined in detail 6 different samples of bioyo-ghurt and conventional yoghurt. These samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor:
7828
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZAORALOVÁ, Veronika. Charakteristika mikrobiologických a organoleptických vlastností biopotravin. Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných faktorů na mikrobiologii mléka
Tereza Bena -
Studium kvality biojogurtů a dalších vybraných mléčných výrobků
Veronika ZAORALOVÁ