Technologie výroby sýrů s mletou sýřeninou – Zlata Hrazdilová
Zlata Hrazdilová
Bakalářská práce
Technologie výroby sýrů s mletou sýřeninou
Technology of Production of Cheese with Milled Curd
Anotace:
Tato práce je zaměřena na technologii výroby sýrů s mletou sýřeninou. Popisuje a co nejvíce přibližuje technologii výroby sýrů tohoto druhu, stručně popisuje historii sýrů s důrazem na historii výroby nejvýznamnějšího sýru s mletou sýřeninou, kterým je Cheddar. V následujících částech jsou popsány požadavky pro základní suroviny, kterými je mléko, startérová kultura a barvivo annatto. Dále jsou vysvětleny …víceAbstract:
This thesis focuses on the production technology of cheeses with milled curd. The main goals are to describe and clarify the production technology of this sort of cheeses, briefly characterize the history of their production and illustrate the requirements for basic ingredients, i.e. milk, starter culture and annatto coloring. Moreover, the corresponding technological processes are explained and described …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva