Bc. Iveta DOBRÁ

Diplomová práce

Nutriční úroveň školního stravování v ČR

The Nutritional Standard of School feeding in the Czech Republic
Anotace:
Cílem práce bylo nutričně vyhodnotit jídelní lístky vybraných základních škol a provést dotazníkový průzkum mezi žáky na téma školní stravování. Z výsledků nutričního hodnocení vyplývá, že školní jídelny zabezpečují 35 % VDD pro celkovou energii, bílkoviny a tuky. Nedostačující je plnění sacharidů a rostlinných bílkovin pro chlapce 15 {--} 18 let. Z dotazníkového šetření bylo zjištěno, že žáci jsou …více
Abstract:
The aim of this thesis was to nutritionally evaluate the menus of selected primary schools and make study among students with view to quality of school meals. The results of nutritional evaluation shows that menus of examined school canteens provide 35 % of nutritional standards for total energy, protein and fats. The intake of carbohydrate and vegetable proteins is inadequate for boys 15-18 years …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2010
Identifikátor: 15034

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2010
  • Vedoucí: Ing. Helena Družbíková

Citační záznam

Jak správně citovat práci

DOBRÁ, Iveta. Nutriční úroveň školního stravování v ČR. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin