Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády – Hana Svobodová, DiS.
Hana Svobodová, DiS.
Bakalářská práce
Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády
The influence of cocoa beans differing in variety and country of origin used on the properties of chocolate
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá popisem kakaovníku a kakaových bobů, samotným zpracováním kakaových bobů, výrobou čokolády a hodnocením kvality čokolády a jejími vadami. V praktické části je pomocí senzorického hodnocení zjišťováno, jaké vlastnosti mají čokolády vyrobené z různých druhů kakaových bobů z různých oblastí. Z každých kakaových bobů byla vyrobena 100 % a 70 % čokoláda. Ze získaných výsledků …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the description of the cocoa tree and cocoa beans, the processing of cocoa beans, the production of chocolate and the evaluation of the quality of chocolate and its defects. In the practical part, the properities of chocolates made from different types of cocoa beans from different regions are investigated using sensory evaluation. Each cocoa bean was used to produce …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SVOBODOVÁ, Hana. \textit{Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2024. Dostupné z: https://theses.cz/id/u70ydq/.
Jak správně citovat práci
Svobodová, Hana. Vliv použitých kakaových bobů lišících se odrůdou a zemí původu na vlastnosti čokolády. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků čokolády pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod
Andrea Budínová -
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
Alena BEŇADIKOVÁ -
Charakteristika, vlastnosti a výroba různých druhů čokolád
Mariia Kaliuzhnaia -
Čokoláda a její vhodné kombinace k nápojům v gastronomii (její nabídka a oblíbenost ve vybraných gastro zařízení)
Anna Venikova