Změny distribuce dusíkatých látek v průběhu zrání eidamských sýrů – Ing. Eva WEISEROVÁ
Ing. Eva WEISEROVÁ
Diplomová práce
Změny distribuce dusíkatých látek v průběhu zrání eidamských sýrů
Changes of nitrogen substances distribution during ripening in Dutch-type cheeses
Anotace:
Teoretická část práce je zaměřena na technologii výroby sýrů eidamského typu a na bio-chemické procesy, které probíhají v průběhu zrání sýrů. Praktická část se zabývá zracím pokusem, který simuloval zrání eidamských sýrů za 3 od-lišných skladovacích podmínek. Byly provedeny chemické analýzy, které byly zaměřeny zejména na změny distribuce dusíkatých látek v jednotlivých vrstvách vzorků (stanovení obsahu …víceAbstract:
The theoretical part of master thesis is about production technology of Dutch{--}type cheeses and biochemical processes during the cheeses ripening. The practical part deals with experiment to simulate Dutch-type cheeses ripening from 3 different storage conditions. Chemical analysis were set up to analyse changes in the distri-bution of nitrogen compounds in various layers of the sample (to determine …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2009
Zveřejnit od: 19. 5. 2009
Identifikátor:
12518
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
WEISEROVÁ, Eva. Změny distribuce dusíkatých látek v průběhu zrání eidamských sýrů. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 19. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv použitého obalu na zrání tvrdých sýrů
Marie Řezníčková -
Změny aminokyselinové skladby trvanlivých fer-mentovaných masných výrobků v průběhu zrání
Adéla Krmelová -
Stanovení změn v hlízách brambor v průběhu zrání s pomocí 1H NMR
Kateřina Dvořáková -
Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína
Barbora IVIČIČOVÁ -
Změny proteinů v průběhu zrání měkkých sýrů s plísní na povrchu
Martina BEJBLOVÁ -
Distribuce obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v přírodním sýru eidamského typu
Radka FLASAROVÁ -
Vývoj obsahu aromatikých látek a volných AMK v průběhu zrání Pravých olomouckých tvarůžků
Martina CHROMEČKOVÁ -
Změna proteinového profilu přírodních sýrů eidamského typu v průběhu zrání za různých teplotních podmínek
Renata MICHÁLKOVÁ