Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití – Bc. Dana Plucarová
Bc. Dana Plucarová
Diplomová práce
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Colored Wheat, Possibilities of Processing and Bakery Use
Anotace:
Cílem diplomové práce bylo vypracovat literární rešerši na téma „Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití“ a provést pekařské pokusy s použitím vybraných odrůd pšenice s netradiční barvou obilky. Teoretická část pojednává o barvivech zodpovědných za zbarvení pšenic a jejich pozitivních účincích na lidské zdraví, dále se zabývá možnostmi pekárenského využití barevných pšenic v praxi …víceAbstract:
The aim of this diploma thesis was to carry out a literature search on the topic of „Colored Wheat, Possibilities of Processing and Bakery Use“ and to make bakery experiments using selected wheat varieties with non-traditional grain colour. The theoretical part deals with the pigments responsible for the colouring of wheats and its positive effects on human health, and also deals with the possibilities …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antokyany v obilovinách a pekárenských výrobcích
Klára Hlavsová -
An Analysis of development of wheat production in India
Yuvraj Chhatwal -
Evaluation of wheat commodity
Diana Safaryan -
Effect of particle size of wheat on the rheological and filtration properties of the drilling fluid
Dlovan YASEEN ABBAS -
Analysis of Wheat Production in India
Suprity Prasad -
The Impact of the COVID-19 Pandemic on the Commodity Market: a Case Study of Wheat
Mohammad Tuhin -
Analysis of Wheat Production in Turkey
Ziyad Alattrash -
Influence of wheat varietal mixtures on yield stability, grain quality and flour rheological properties.
Mousa ZOGHALI