Petr Doležal
Diplomová práce
Analýza furanů v potravinách
Analysis of furans in foods
Anotace:
Předkládaná diplomová práce je zaměřena na studium analýzy furanů v potravinách, pomocí plynové chromatografie ve spojení s hmotnostním detekcí (GC/MS). Hlavní náplň práce pojednává o analýze pěti sloučenin ovlivňující aroma fortifikovaných vín: sotolon, 2-furfural (2-FF), 2-furfurylalkohol (2-FF-OH), 5?hydroxymethylfurfural (5-HMF) a 4-karbethoxybutyrolakton (4-COBL). Vzorky vín (10 ml) byly extrahovány …víceAbstract:
This thesis is focused on the analysis of furans in foods by gas chromatography coupled to mass spectrometry (GC/MS). The main content this work deals with the analysis of five major compounds that affect of flavor fortified wines: sotolone, 2-furfural (2-FF), 5?hydroxymethylfurfural (5-HMF), 4-carbethoxybutyrolactone (4-COBL), 2-furanmethanol (2-FF-OH). Wine samples (10 ml) were extracted with 1 ml …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 5. 2010
- Vedoucí: Petr Barták
- Oponent: Lubomír Čáp
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 4. 2010 dostupné: světu
Univerzita Palackého
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Analytická chemie
Práce na příbuzné téma
-
Analýza laktonů v potravinách
Karolina MORCINKOVÁ -
Analýza sotolonu v potravinách
Radim POLÁŠEK -
Porovnání aroma profilu konvenčně vyrobených a naturálních\nl{} bílých vín
Pavel Šmejda
Název
Vložil
Vloženo
Práva