Porovnání enologických přípravků na bílkovinou stabilitu u bílých vín – Bc. Jaromír Čuta
Bc. Jaromír Čuta
Diplomová práce
Porovnání enologických přípravků na bílkovinou stabilitu u bílých vín
The comparison of oenology agents for white wines, focusing on protein stability.
Anotace:
Diplomová práce na téma Porovnání enologických přípravků na bílkovinou stabilitu u bílých vín se v teoretické části zabývala bílkovinami ve víně a bílkovinnými zákaly. Dále byly popsány způsoby zjišťování stability vína proti bílkovinným zákalům a také způsoby čiření vína. A v konečné fázi byl popsán hlavní enologický přípravek, a to bentonit. V praktické části byly popsány komerčně dostupné přípravky …víceAbstract:
The topic of this thesis is the comparison of oenology agents for white wines, focusing on protein stability. The theoretical part of the work describes proteins in wine and common hazes in wine. Next the methods of protein hazes and fining of wine. Finally was described commercially available agent, such as bentonite.This work, in experimental part, analyses fourteen commercial clearing agents available …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Oponent: Jakub Metelka, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Analýza stability a agregace proteinů
Antonín Kunka -
Studium stability proteinů pomocí biofyzikálních metod
Aneta Horáčková -
Předpověď stability proteinů pomocí kombinace strojového učení a molekulové mechaniky
Elkhan Malmanov
Název
Vložil
Vloženo
Práva