Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech – Bc. Kateřina SEDLÁČKOVÁ
Bc. Kateřina SEDLÁČKOVÁ
Diplomová práce
Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech
Physiologic Effects of Branched-chain Amino Acids on Human Body and Its Determination in Selected Suplements
Anotace:
Diplomová práce je zaměřená na fyziologické působení větvených aminokyselin (BCAA) na organismus a sledování jejich obsahu v doplňcích stravy a tedy i pravdivost údajů, které výrobci udávají na etiketě. Legislativou je pouze dáno, že výrobek přicházející na trh musí být zdravotně nezávadný, ale jeho účinnost či obsah látek deklarovaných na obale sledován není. Výsledky stanovení jednoznačně potvrdily …víceAbstract:
This graduation these is based on physiologic effects of branched-chain amino acids (BCAA) on human body and observing its volume in supplements, that is declareted on the covering. Legislature is declaring health unexception, but is not declaring effects and amount of substances declarated on the covering. The results of determination validated ,that the real contain can be different from the declarated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SEDLÁČKOVÁ, Kateřina. \textit{Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/v0ry4o/.
Jak správně citovat práci
SEDLÁČKOVÁ, Kateřina. Fyziologické účinky větvených aminokyselin na organismus a jejich stanovení ve vybraných suplementech. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.