Renata KÁBRTOVÁ

Bakalářská práce

Nové metody uchovávání potravin s nižším dopadem na životní prostředí

New methods for food preservation with reduced environmental impact
Anotace:
Likvidace škůdců v potravinách vymražováním je alternativou k chemickému ošetření- fumigaci. V rámci této práce byla ověřena metoda vymražování na vzorcích chemicky neošetřené rýže ve třech opakováních. Obsah škůdců i mikrobiologická kvalita vymražené rýže odpovídala chemicky ošetřené rýži a nebyly zjištěny žádné senzorické změny vymražené rýže. Škůdci nebyly zjištěny ani 6 měsíců po zásahu, což je …více
Abstract:
Pest control by freezing is an alternative to chemical treatment- fumigation. The aim of this work was to verify the freezing method on samples of chemically untreated rice in triplicate. Pest content as well as microbial parameters of frozen rice were comparable to the fumigated rice. No sensory changes during freezing were detected. No pests were detected even after six months after the freezing …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 27. 5. 2010
  • Vedoucí: Ing. Josef Trögl, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KÁBRTOVÁ, Renata. Nové metody uchovávání potravin s nižším dopadem na životní prostředí. Ústí nad Labem, 2010. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Fakulta životního prostředí

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 23. 04. 2010

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Fakulta životního prostředí