Charakteristika Listeria monocytogenes a její výskyt v potravinách – Pavla ČERVINKOVÁ, DiS.
Pavla ČERVINKOVÁ, DiS.
Bakalářská práce
Charakteristika Listeria monocytogenes a její výskyt v potravinách
Characteristics of Listeria monocytogenes and their occurence in food.
Anotace:
Tématem bakalářské práce je charakteristika bakterie Listeria monocytogenes a její význam v potravinářství. První část pojednává o baterii samotné a nemoci, kterou tato bakterie způsobuje. Dále jsou popsané metody průkazu Listeria monocytogenes a její výskyt v potravinách. Práce také diskutuje kontrolu mikrobiologických požadavků na potraviny a výsledky zjiš-těné při analýzách Státní zemědělské a potravinářské …víceAbstract:
The bachelor thesis is aimed at Listeria monocytogenes bacterium characteristics and its occurence in food. First of all the bacterium itself was specified as well diseases caused by this bacterium. Then the methods of its determination and its occurence are described. After that the control of microbiological requirements is presented and the results based on the State Agriculture and Food Inspection …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
21883
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ČERVINKOVÁ, Pavla. Charakteristika Listeria monocytogenes a její výskyt v potravinách. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Výskyt Listeria monocytogenes v potravinách
Anna Lišková -
Stanovení a charakterizace Listeria monocytogenes v potravinách
Anna Lišková -
Bakterie rodu Listeria v potravinách
Jakub Svoboda -
Výskyt a aktivita Listeria monocytogenes v sýrech
Andrea Rosová -
Psychometrické charakteristiky metody ECR-RS, struktura globální a specifické citové vazby - cross-validizace výsledků české a originální (anglické) verze metody ECR-RS
Aneta Cvrčková -
Testování metody založené na měření tlaku suspenze a standardní hustoměrné metody zrnitostního rozboru
Sára Poláchová -
Srovnání tradiční metody a metody Hejného ve výuce matematiky na ZŠ
Hana KNAPKOVÁ -
Využití metody Ludmily Mojžíšové s prvky Dornovy metody při řešení menstruačních bolestí
Lucie VRONKOVÁ