Technologie zpracování čaje, zbožíznalecké a jakostní hodnocení jednotlivých druhů čaje – Ing. David JUŘÍK
Ing. David JUŘÍK
Bakalářská práce
Technologie zpracování čaje, zbožíznalecké a jakostní hodnocení jednotlivých druhů čaje
Technology of processing of tea, experting of article and qualitative classification of individual kinds of tea
Anotace:
Ve své bakalářské práci se problematikou čaje zabývám z několika hledisek. První část je věnována původu čaje v historických a geografických souvislostech. V další části své práce vysvětluji otázku dělení čajů podle kvality čajových listů, podle stupně fermentace, doby sklizně a země původu. Ve třetí a čtvrté části práce se zabývám vlastními technologickými postupy při zpracování čaje. V praktické …víceAbstract:
In my bachelor work I grapple with problems of tea, from many points of view. In first part I devote myself to origin of tea in the historical and geografical connection. In the second part I explain the question of sorting tea after quality tea leafs, degree of fermentation, time of tea plucking and after domicle of origin. In the third part of my work I write about technoligical procedures in processing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 6. 2007
Zveřejnit od: 4. 6. 2007
Identifikátor:
5233
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 6. 2007
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JUŘÍK, David. \textit{Technologie zpracování čaje, zbožíznalecké a jakostní hodnocení jednotlivých druhů čaje}. Online. Bakalářská práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2007. Dostupné z: https://theses.cz/id/v5sn1u/.
Jak správně citovat práci
JUŘÍK, David. Technologie zpracování čaje, zbožíznalecké a jakostní hodnocení jednotlivých druhů čaje. Kroměříž, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 04. 06. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 6. 2007 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv technologie HGB na senzorické vlastnosti piva
Vojtěch Vlk -
Senzorické vlastnosti kávy
Jiří Filip -
Vliv výrobních a skladovacích parametrů na senzorické vlastnosti jogurtů
Lucie Charamzová -
Vliv složení a způsobu přípravy kávy na její senzorické vlastnosti
Kamila Součková -
Gastronomická specifika a senzorické vlastnosti vín Slovácké podoblasti
Michaela Voborníková -
Vliv pšeničného kvasu na senzorické vlastnosti a trvanlivost pokusného pečiva
Anna Urešová -
Vliv podílu vybraných druhů jetelovin a bylin na senzorické vlastnosti konzervované píce.
Patrik ŘÍHA -
Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva
Dominika Walachová