Anastázie Paclová
Bakalářská práce
Škrob ve výživě člověka
Starch in human nutrition
Anotace:
Tato bakalářská práce popisuje význam a celkovou roli škrobu ve výživě člověka. Na začátku práce jsou shrnuté všeobecné znalosti o chemickém složení a struktuře škrobu, kde je popsán odlišný obsah – poměr amylózy a amylopektinu ve škrobu z hlediska různého botanického původu, kdy za normálních podmínek převažuje amylóza nad amylopektinem. Zároveň jsou ale zmíněny již existující mutantní genotypy různých …víceAbstract:
This bachelor thesis describes the importance and overall role of starch in human nutrition. In the first part, the main focus is on the overall knowledge of the chemical composition and structure of starch; it also describes how the content differs - the ratio of amylose and amylopectin in starch caused by different botanical origins; under normal conditions, amylose prevails over amylopectin in most …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnoty tradičních evropských kuchyní
Vladislav Vondrášek -
Glykemický index potravin a jeho stanovení
Aneta Špiláčková -
Glykemický index a jeho využití ve sportu
Vendula Gajdová -
Glykemický index potravin a jeho aplikace a omezení
Markéta Školoutová -
Glykemický index potravin
Gabriela Knosová -
Vliv glykemického indexu potravin na glykémii člověka
Anna Šafránková -
Sacharidy v stravovaní súčasného človeka
Nika Uhrinová -
Využití extruze k přípravě amyloso-lipidových komplexů s vyšším obsahem rezistentního škrobu
Milena Kostennikova
Název
Vložil
Vloženo
Práva