Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech – Anna HŮĎOVÁ
Anna HŮĎOVÁ
Bakalářská práce
Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech
Dekarboxylaze Activity of Microorganisms Isolated from Dairy
Anotace:
Tato práce se týká problematiky výskytu biogenních aminů v mlékárenském provozu, což jsou látky přirozeně se vyskytující v buněčných strukturách rostlin nebo mohou vznikat při skladování a výrobě potravin jako produkt metabolizmu mikroorganizmů. Teoretická část se zabývá chemickým složením a mikrobiologií mléka z hlediska produkce biogenních aminů. Část práce je vymezena pro základní informace o biogenních …víceAbstract:
This thesis deals with the biogenic amines in dairy industry. Biogenic amines are substances naturally occurring in plant cell or may occur in food production and storage, as a product of the microbial metabolism. A theoretical part is concerned with chemical composition and microbiology of milk in terms of formation of biogenic amines. Part of this work is defined for basic information about biogenic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HŮĎOVÁ, Anna. Dekarboxylázová aktivita mikroorganizmů izolovaných v mlékárenských provozech. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Technologie výroby bílých sýrů v solném nálevu
Dominika Mištová -
Vliv doby prozrálostí vybraných sýrů zrajících v solném nálevu na konzistenci tavených sýrů
Milan Bartoš -
Změny senzorické kvality a profilu těkavých látek sýrů zrajících pod mazem v průběhu skladování
Adéla Šebestová -
Mikrobiom sýru zrajícího pod mazem a jeho proměna v závislosti na jednotlivých fázích výroby
Karolína Jandová -
Výskyt a aktivita Listeria monocytogenes v sýrech
Andrea Rosová -
Stanovení biogenních aminů v sortimentu zrajících sýrů
Kristýna Bubelová -
Izolace dekarboxyláza-pozitivních bakterií ze sýrů zrajících v solném nálevu
Petra Válková -
Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech
Zuzana Pavlíčková