Stanovení vybraných složek medovin metodou kapalinové chromatografie – Dagmar Kalvachová
Dagmar Kalvachová
Diplomová práce
Stanovení vybraných složek medovin metodou kapalinové chromatografie
The Determination of the Selected Components of Meads Using Liquid Chromatography
Anotace:
Tato diplomová práce se v první části zaměřuje na technologický postup výroby medovin. Dále popisuje složení medu a medovin a možnosti analýzy. Ve druhé části je popsáno stanovení 5-hydroxymethylfurfuralu, fruktosy, glukosy a organických kyselin.Abstract:
This thesis cotains the technical way of mead and honey production in first part. The second part is about setting 5-hydroxymethylfurfural, fructose, glucose, organic acids in mead and honey.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 5. 2009
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2009
- Vedoucí: doc. Ing. Josef Královský, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kalvachová, Dagmar. Stanovení vybraných složek medovin metodou kapalinové chromatografie. Pardubice, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin