Ztráty při zrání a skladování hovězího masa – Bc. Lenka KOSTOHRYZOVÁ
Bc. Lenka KOSTOHRYZOVÁ
Diplomová práce
Ztráty při zrání a skladování hovězího masa
Ripening and loss of beef meat during storage
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na sestavení náhledu na problematiku v oblasti zrání hovězího masa, potřebné délce skladování, podmínky a hmotnostní ztráty, které během tohoto skladovacího období nastanou. V teoretické části jsou podrobněji zpracovány údaje o chemickém složení, intravitálních vlivech na jakost, postmortální vlivy a skladování hovězího masa, jak je popisuje literatura. Praktická část se …víceAbstract:
The thesis is focused on the preparation of the preview issue of aging beef, the required length of storage, conditions and mass losses during the storage period. In the theoretical part there are described the chemical composition, intravital affect on the quality, impact and post-mortem storage of beef in more details, as stated in the literature. The practical part deals with weight loss within …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2013
Zveřejnit od: 26. 4. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Dana Jirotková
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KOSTOHRYZOVÁ, Lenka. Ztráty při zrání a skladování hovězího masa. Č. Bud., 2013. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 26.4.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 4. 2013 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení hmotnostních ztrát v průběhu skladování masných výrobků
Veronika MAŇÁSKOVÁ -
Analýza hmotnostních ztrát po technologickém zpracování drůbežího masa
Diana Mráziková -
Posouzení ztrát hmotnosti tepelně opracovaných masných výrobků v průběhu technologického zpracování
Eva Zderčíková -
Použití fosfátů v masné výrobě
Marika Tesařová -
Charakteristika svalových vláken v mase různých plemen skotu a její vztah ke kvalitě hovězího masa
Nicole Lebedová -
Porovnání vybraných jakostních parametrů hovězího masa různých plemen za použití rozdílné tepelné úpravy
Anna Bartošíková -
Vliv plemene, stáří a způsobu chovu jatečného skotu na jakostní ukazatele hovězího masa
Jarmila Janochová -
Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty
Adéla Zelenková
Název
Vložil
Vloženo
Práva