Bc. Anna Výletová
Diplomová práce
Stabulace bílých vín
Stabulation of white wine
Anotace:
Práce se věnovala tématu Stabulace bílých vín. V literární části je popsáno složení bobulí, moštu a kalů. Blíže jsou popsány aromatické a fenolické látky. Další část je věnována předfermentačním úpravám moštu jako je macerace, studená macerace a stabulace. V experimentální části byl vyhotoven pokus na odrůdě Hibernal ročníku 2021 a 2022. Bylo vyrobeno víno ze stabulovaného moštu po dobu 3, 7 a 14 dnů …víceAbstract:
The thesis was devoted to the topic of Stabulation of white wines. The literature part describes the composition of berries, must and lees. Aromatic and phenolic substances are described in more detail. Another part is devoted to the pre-fermentation treatments of must such as maceration, cold maceration and stabulation. In the experimental part, an experiment was carried out on the Hibernal variety …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Božena Průšová, Ph.D.
- Oponent: Dagmar Oharková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství