Markéta Tillerová

Bakalářská práce

Význam fortifikace potravin vitaminem D

Importance of Vitamin D Food Fortification
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na vitamin D a jeho přínos pro lidskou výživu. Popisuje jeho charakteristiku, metabolismus a funkci v lidském organismu. Součástí práce je popis významu vitaminu D ve výživě, zdravotní důsledky deficitu a jeho výskyt v potravinách. Další část práce je věnována současnému stavu v příjmu vitaminu D. V poslední části je popsána fortifikace výrobků vitaminem D a sortiment produktů …více
Abstract:
The bachelor thesis is focused on vitamin D and its benefits for human nutrition. It de-scribes the characteristic, metabolism and functions of vitamin D in the human body. One part of the thesis describes the importance of vitamin D in nutrition, health impacts of its deficiency and the presence of vitamin D in food. Another part is dedicated to the current situation of vitamin D intake. The last …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Martina Bučková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Tillerová, Markéta. Význam fortifikace potravin vitaminem D. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin