Bc. Andrea Lisá

Diplomová práce

Možnosti využití necereálních mouk při výrobě smaženého pečiva

The possibilities of utilization of non-cereal flours in the production of fried bakery products
Anotace:
V diplomové práci byl zkoumán vliv přídavku 5, 10 a 15 % necereálních mouk (pohankové, hrachové, sójové, cizrnové, konopné) do koblih z hlediska ovlivnění nakynutí koblih, jejich textury, barvy a senzorických vlastností. Získané výsledky byly statisticky vyhodnoceny Kruskal-Wallis testem na hladině významnosti α = 0,05, s následným použitím Dunnova post-hoc testu. Při senzorickém hodnocení byly zjištěny …více
Abstract:
The addition of 5, 10 and 15% non-cereal flours (buckwheat, pea, soybean, chickpea, hemp) to donuts was investigated in terms of influencing the dimensions of donuts, their texture, colour, and sensory properties. The obtained results were statistically evaluated by the Kruskal-Wallis test at the significance level α = 0.05, followed by using the Dunn's post-hoc test. Statistically significant differences …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Lenka Machálková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta