Sledování oxidace kosmetických olejů – Bc. Monika Pihrtová
Bc. Monika Pihrtová
Diplomová práce
Sledování oxidace kosmetických olejů
Measuring oxidation of cosmetic oils
Anotace:
Rostlinné oleje, které jsou významné v kosmetice, můžou být díky svému jedinečnému složení velmi náchylné k degradaci. Diplomová práce se zabývá oxidací a stárnutím olejů, vznikem jejich oxidačních produktů a metodami jejich sledování. V teoretické části jsou jednotlivě popsány rostlinné oleje, se kterými se pracovalo v experimentální části. Vybrané oleje byly esterifikovány a pomocí plynové chromatografie …víceAbstract:
Vegetable oils that are important in cosmetics can be highly susceptible to degradation due to their unique composition. The thesis deals with the oxidation and aging of oils, the formation of their oxidation products and methods of their monitoring. In the theoretical part, the vegetable oils that have been worked on in the experimental section are described individually. The selected oils were esterified …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Pihrtová, Monika. Sledování oxidace kosmetických olejů. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
-
Rostlinné oleje - spotřebitelská sonda
Jarmila Hamerská -
Netradiční rostlinné oleje ve výživě člověka a jejich zdravotně preventivní význam
Karolína HÁLOVÁ -
Rostlinné oleje v teplé a studené kuchyni
Terezie HECZKOVÁ -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
Rostlinné oleje z divokých rostlin
Martina Foltýnová -
Kvalita oleje z hroznových zrníček
Veronika Vlková -
Vliv stárnutí fritovacího oleje na jeho vybrané požárně technické charakteristiky
Jiří Strakoš -
Vliv antioxidantu na rychlost oxidace methylesterů mastných kyselin slunečnicového oleje
Barbora Soukupová