Bc. Tereza Bečicová

Diplomová práce

Izolace a charakterizace grampozitivních koků z potravin nepodporujících rozvoj mikroorganizmů

Isolation and Characterization of Gram-positive Cocci from Foods Not Supporting the Development of Microorganisms
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá charakterizací vybraných grampozitivních koků izolovaných z mikrobiologicky nerizikových potravin. Cílem bylo izolovat grampozitivní koky ze vzorků sušeného a lyofilizovaného ovoce a masových konzerv a následně provést charakterizaci jejich určitých vlastností. V rámci charakterizace byl sledován růst izolátů v různých teplotních podmínkách, byla zjišťována tvorba biofilmu …více
Abstract:
This diploma thesis deals with the characterization of selected Gram-positive cocci isolated from microbiologically safe foods. The aim was to isolate gram-positive cocci from dried and freeze-dried fruit and canned meat samples and then to characterize their specific properties. As part of the characterization, the growth of the isolates was monitored under different temperature conditions, and biofilm …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Bečicová, Tereza. Izolace a charakterizace grampozitivních koků z potravin nepodporujících rozvoj mikroorganizmů. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe