Bílkovinný komplex kravského mléka v prvních dnech po porodu. – Ing. Markéta ŠÍPALOVÁ
Ing. Markéta ŠÍPALOVÁ
Diplomová práce
Bílkovinný komplex kravského mléka v prvních dnech po porodu.
The proteinic complex of the cow´s milk during the first days post partum.
Anotace:
Diplomová práce se zabývá změnami bílkovinného komplexu kravského mléka v prvních dnech po porodu. Zkoumaný soubor byl tvořen 5 náhodně vybranými dojnicemi holštýnského plemene na 2. a 3. laktaci se stejnou krmnou dávkou. Pozornost byla věnována celkové sušině, dusíkatým látkám, aminokyselinovému složení a proteinovému profilu kravského mléka v prvních dnech laktace po porodu.Abstract:
The Master thesis deals with the changes of proteinic complex of the bovine milk during the first days postpartum. The research was grouped with 5 randomly choosed dairy Holstein´s cows on the second and on the third lactation with the same feeding ration. The attention was paid to the total solid, nitrogen substances, aminoacids composition and protein profile of the bovine milk during the first days …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2008
Identifikátor:
8074
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠÍPALOVÁ, Markéta. Bílkovinný komplex kravského mléka v prvních dnech po porodu.. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 09. 05. 2038
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Parametry motility spermií ryb a celkový proteinový profil semenné plasmy během in vivo a in vitro uchování
Anna KOLEŠOVÁ -
Proteomický profil vůči stříbru rezistentních bakterií Escherichia coli a Staphylococcus aureus
Kristýna LÍŇOVÁ -
Studium proteinového profilu hemolymfy včely medonosné (Apis mellifera)
Anna Marie TVARŮŽKOVÁ -
Vliv dlouhodobého hnojení na zastoupení frakcí dusíkatých látek v píci vojtěšky
Jana Matunová -
Vliv úrovně dusíkatých látek na mléčnou užitkovost dojnic
Kristýna Čmelíková -
Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů
František Vacek -
Vliv bílkovinných koncentrátů na obsah aminokyselin v mléce dojnic
Alžběta Hubálková -
Vliv výživy dojnic na kvalitu mléka
Eliška Hlaváčová