Klára Zadražilová

Bakalářská práce

Zhodnocení texturních vlastností a barevných změn běžného pečiva v průběhu skladování

Evaluation of the textural properties and colour changes of common bakery products during storage
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce bylo zaměřit se na problematiku plýtvání pečiva a vypracovat tak literární rešerši která se zaobírá způsobem a metodami měření texturních a barevných vlastností pečiva. Dále popsat jakostní znaky pečiva a faktory, které je ovlivňují a metody uchovávání pečiva. V praktické části bylo běžné pečivo vyrobené podle zmíněné receptury, uskladněno v různých typech obalů – funkční …více
Abstract:
The aim of my bachelor's thesis was to focus on the issue of pastry wastage and thus to develop a literature search that deals with the way and methods of measuring the textural and colour properties of pastries. Furthermore, to describe the quality characteristics of baked goods and the factors that influence them and the methods of preserving baked goods. In the practical part, common pastries made …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
  • Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Oponent: Hana Mášová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta