Zhodnocení texturních vlastností a barevných změn běžného pečiva v průběhu skladování – Klára Zadražilová
Klára Zadražilová
Bakalářská práce
Zhodnocení texturních vlastností a barevných změn běžného pečiva v průběhu skladování
Evaluation of the textural properties and colour changes of common bakery products during storage
Anotace:
Cílem mé bakalářské práce bylo zaměřit se na problematiku plýtvání pečiva a vypracovat tak literární rešerši která se zaobírá způsobem a metodami měření texturních a barevných vlastností pečiva. Dále popsat jakostní znaky pečiva a faktory, které je ovlivňují a metody uchovávání pečiva. V praktické části bylo běžné pečivo vyrobené podle zmíněné receptury, uskladněno v různých typech obalů – funkční …víceAbstract:
The aim of my bachelor's thesis was to focus on the issue of pastry wastage and thus to develop a literature search that deals with the way and methods of measuring the textural and colour properties of pastries. Furthermore, to describe the quality characteristics of baked goods and the factors that influence them and the methods of preserving baked goods. In the practical part, common pastries made …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
- Oponent: Hana Mášová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv délky doby mražení těsta a množství použitého droždí na kvalitu rohlíků
Iveta STÍSKALOVÁ -
Porovnání účinku dvou typů droždí na kvalitu a trvanlivost mrazených rohlíků
Marek SOLANSKÝ -
Barva a její vliv na prodejnost zboží a uspokojení spotřebitele. Na příkladu léku
Tereza Novotná -
Vliv barvy obalu na vnímání drogistického produktu
Helena Skřontová -
Význam barev při tvorbě obalů mléčných výrobků
Veronika Matějovská -
Festival Let it Roll
Jan Braunšleger -
Användning av sociala medier inom undervisning på högstadiet i Sverige – lärarens roll
Kristýna Přibylová -
Vzdělávací program pro členy World Rock’n’Roll Confederation
Jana Volková